Ervaringen cliënten

Door veranderingen in mijn leven, met name het beëindigen van mijn loopbaan heb ik Anne om ondersteuning gevraagd. In de gesprekken en via het lichaamsgerichte werken heb ik nieuwe ervaringen en inzichten over mezelf gekregen. Verschillende oefeningen die mij door Anne werden aangereikt gebruik ik nu nog steeds, zoals ademoefeningen, rust en reflectiemomenten inbouwen, grenzen aangeven.  Ik heb de begeleiding door Anne als heel plezierig ervaren. Ze geeft een veilige bedding, daarmee de veiligheid om mezelf te laten zien, ook in mijn kwetsbaarheid. Daarnaast biedt ze een luisterend oor en ook duidelijkheid en begrenzing.

December 2019, Marijke - 64 jaar

“Ik kwam bij Anne om opnieuw balans in mijn leven te vinden na verschillende ingrijpende life events, mijn zelfvertrouwen te vergroten en grenzen aan te geven.  
Anne is een superfijn, lief en warm persoon. Iemand die goed kan luisteren en begrijpt wat ik vertel, ik voelde me dan ook echt gehoord.  Ze heeft me in korte tijd handvatten gegeven die ik op dat moment kwijt was, en een andere kijk gegeven op mijn leven.  Ze heeft me inzicht gegeven in wat ik zowal wilde en moest op een dag, wat heel veel was, en heeft daarin geholpen een nieuwe balans te vinden. 

April 2019, Kitty - 44 jaar

"Bij Anne voel ik me op mijn gemak. Ze komt heel rustig over en luistert goed. Zelfs een soms wat warrig verhaal van mij, is voor haar meteen helder. Ze heeft altijd een passende oefening of opdracht bij de hand voor verschillende situaties waarin ik wil groeien. Ik ben door de therapie steviger in mijn eigen kracht komen staan en heb nieuwe inzichten gekregen. Ik ben nog steeds aan het leren, maar voel mezelf echt al thuisgekomen in mijn eigen lijf."

Juli 2018, Daniëlla - 36 jaar 

“Ik voelde me bij Anne direct op mijn gemak.  Naast praten ook oefeningen gedaan en tips meegekregen om thuis mee aan de slag te gaan. Het blijft een proces voor mij om op mezelf te passen en mijn rust te pakken. Het is niet gemakkelijk om een vast patroon te doorbreken en te veranderen, maar bewustwording helpt al heel veel. Ik raad iedereen aan om naar Anne te gaan, ze bekijkt wat voor jou het beste werkt. En het is fijn om als iemand alle aandacht voor je heeft in een één op één contact

Mei 2018 P, 42 jaar

Anne heeft me in een korte periode handvaten gegeven om in het dagelijks leven vaker stil te staan bij de vraag: ‘hoe gaat het nu met mij?’. We hebben oefeningen gedaan waarbij ik in plaats van in mijn hoofd, weer wat meer in mijn lichaam kwam te zitten. Anne keek met me mee naar wat ik op dat moment nodig had en wat bij me paste, dit was erg prettig. Nu kan ik zelf verder aan de slag met de handvaten die ik heb gekregen. 

April 2018 -  vrouw 27 jaar 

Anne heeft mij in een relatief korte tijd d.m.v. handige handvatten en fijne gesprekken een goed inzicht gegeven om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik heb de sessies als zeer prettig ervaren met als belangrijkste doel dat het mij persoonlijk verder heeft gebracht.

Januari 2018 - Ernst, 35 jaar 

Bij Anne voelde ik mij erg veilig en welkom. Ik kwam bij Anne om oude trauma's uit mijn (narcistische) jeugd te verwerken die mij in het heden nog steeds parten speelden. Anne oordeelde nooit en stond altijd naast me om mijn emoties een plek te geven. Ook gaf ze mij een manier om ook in het dagelijks leven meer steun te krijgen van mijzelf. Hoe ik stil kon staan bij mijzelf en mijn gevoelens. Verder volgde ze mij en mijn behoeftes. Zo kon ik zelf aangeven welke van de therapieën die zij gaf het beste voelde voor mij. De ontspanning die ik steeds meer ging voelen zorgde voor grote veranderingen in mijn leven nu. 

Helen, 46 jaar 

Tijdens de sessies met jou voel ik me in een veilige en vertrouwde omgeving.
Je straalt rust uit en weet mijn emoties naar boven te krijgen dmv lichaamsgericht therapie.
Hierdoor kan ik mijn emoties laten komen en begrijp ik dat ik veel meer mag te gaan vertrouwen op dit gevoel en niet zoals ik al jaren deed, alles op de adrenaline. 
Dat systeem heb ik doorbroken, ik mag nu voelen dat ik verdrietig ben of zorgen heb.

Miranda,  50 jaar

“Toen ik bij Anne terecht  kwam ging het zowel lichamelijk als in mijn hoofd niet fantastisch. Anne heeft me weer geleerd om naar mezelf te luisteren en mijn lichaam en gevoel weer serieus te nemen. Anne vind niets gek en veroordeeld niets. Dit was voor mij erg belangrijk. Ik heb nog zoveel meer geleerd over mezelf door Anne. Dingen die ik al lang was kwijtgeraakt en nu weer opnieuw gevonden heb. Nu kan ik weer door met de volgende stappen in mijn leven.  Anne bedankt voor de wijze lessen en bewustwording”

Patricia,  35 jaar

“Ik voelde me bij Anne direct op mijn gemak.  Naast praten ook oefeningen gedaan en tips meegekregen om thuis mee aan de slag te gaan. Het blijft een proces voor mij om op mezelf te passen en mijn rust te pakken. Het is niet gemakkelijk om een vast patroon te doorbreken en te veranderen, maar bewustwording helpt al heel veel. Ik raad iedereen aan om naar Anne te gaan, ze bekijkt wat voor jou het beste werkt. En het is fijn om als iemand alle aandacht voor je heeft in een één op één contact

P, 42 jaar

“Anne heeft mij al snel het gevoel gegeven er onvoorwaardelijk voor me te zijn. Dit zorgde er voor dat ik oude spanningen en emoties ging zien en accepteren en met Anne's vakkundige hulp, kon ik ze vervolgens los laten. Gedurende de therapie heb ik ook buiten de sessies Anne's aanwezigheid ervaren als een ruggensteun waardoor ik mijn reinigingsproces aan bleef gaan. Ik weet dat ik bij haar terecht kan wanneer ik op blokkades in mezelf stuit. Voor mij is dit zeer waardevol (geweest). ik zit nu letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel. Er is meer ruimte ontstaan in mijn lichaam en geest.”

Tessa, 45 jaar

“Ik ben bij Anne terecht gekomen via mijn huisarts, doordat ik last had van hyperventilatie en paniekaanvallen, door ervaringen die in mijn leven zijn gebeurd. Bij Anne voelde ik mij meteen op mijn plaats. Haar manier van werken is professioneel en warm, met haar begeleiding ben ik nu weer op de goede weg. Ik heb bij haar o.a. mindfulnisstraining gehad en ben nu bij haar op yoga.”

Ineke, 57 jaar

“Anne heeft mij bijgestaan in een moeilijke periode in mijn leven. Door haar rust, warmte en zachtheid heeft ze me geholpen het contact met mezelf terug te vinden. Het contact met mijn emoties, met wie ik ben, via mijn lichaam. Haar kon ik vertrouwen en bij haar kon ik veilig mezelf uiten. Dat was wat ik nodig had, want ik had zware trauma's te verwerken. Anne is steeds rustig aanwezig en als je haar nodig hebt, staat ze er. Ze doet al het mogelijke om je op je gemak te voelen en je te helpen contact te krijgen met je lichaam en de onderliggende emoties. Ze creëert ook veel ruimte zodat je hierin je eigen weg kunt gaan. Doordat ze me liefde en oordeelloosheid liet voelen heeft ze mij geholpen de onvoorwaardelijke liefde voor mezelf terug te vinden. Dat was een beslissende les in mijn leven. Ik heb hierdoor de relatie met mezelf enorm verbeterd en heb geleerd mezelf bij te staan en te uiten als hevige emoties zich aandienen."

Karin - 30 jaar

“De therapie bij Anne voelde als een veilige plek, waar ik mezelf kon laten zien zoals ik me op dat moment voelde. De warmte voelde voor mij, als een moment van rust. Anne heeft heel voorzichtig laagje voor laagje afgepeld, en ze is ook blijven zoeken met mij naar een vorm van therapie die voor mij werkte. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar zonder deze sessies was ik nooit zover gekomen"

A

“Anne is een fantastisch goede ELW coach. Bij haar kun je met alles terecht, ze oordeelt niet. Ze is kalm en begeleid je goed om bij je gevoel te komen, om dingen te verwerken. Ik heb veel geleerd hier. De doelen waarmee ik kwam, zijn behaald.Bij Anne heb ik geleerd om mezelf meer te aanvaarden, om meer te voelen en dat dat oke is. Dat de waarheid in mijn lichaam zit, niet in mijn hoofd. Dit te ontdekken, kan erg mooi zijn en is waardevol elke dag!"

M - 38 jaar

“Van Anne heb ik geleerd om mijn gevoel te leren herkennen en er ook iets mee te doen. Stilstaan bij het gevoel van stress heeft mij meer rust gegeven en inmiddels ben ik, na een jaar thuis te hebben gezeten met een burn out, weer aan het werk. Nu leg ik de lat niet te hoog en houdt ik rekening met mijn gezondheid.”

G - 47 jaar

“In het doen van lichaamsgericht werken heb ik gemerkt dat het me een laag dieper bij mijn gevoel heeft gebracht. Ik ben verbaal redelijk sterk en heb daarin ook ervaren dat ik daardoor soms ergens 'vanaf' kan praten. Door bij mijn lijf stil te staan, heb ik het gevoel dat er meer ruimte is gekomen voor mezelf. Daar waar ik vroeger heel streng en veroordelend voor mezelf kon zijn, kan ik nu met meer mildheid naar mezelf kijken. Ik voel me daardoor vaker dan voorheen veel lichter en positiever. Anne mij hierin heel goed gevolgd, met veel respect. Me op momenten waarin ik de neiging had om over mijn grenzen te gaan, steeds weer bewust van gemaakt dat ik meer keuzemogelijkheden had. En me de tijd te laten nemen om hier bij stil te staan en te voelen wat het beste bij me paste. Voor mij is dat heel belangrijk geweest omdat het ook een spannend proces was om zo bij mijn gevoel stil te staan.”

S - 38 jaar